» Ar draudzības futbola spēli atklāts Spēlmaņu nakts 2016/2017 skatītāju balsojums

“Spēlmaņu nakts” ietvaros aktieru izveidota futbola izlase aizvadījusi draudzības spēli ar Latvijas Virslīgas klubu “FK Metta/Latvijas Universitāte”.

23.oktobrī tika aizvadīta aizraujoša futbola draudzības spēle starp Latvijas aktieru veidoto izlasi un Latvijas Virslīgas klubu FK Metta/Latvijas Universitāte, kuru pārstāv arī vairāki Latvija futbola izlašu spēlētāji.
Pati spēle raksturojama kā ļoti interesants un notikumiem bagāts futbola duelis, kurā bumbu vairāk kontrolēja Virslīgas klubs, kamēr aktieri vairākkārt aizskrēja bīstamos pretuzbrukumos, spēlei noslēdzoties ar vairākiem aizraujošiem notikumu pavērsieniem, tai skaitā, ar nerealizētu 11 metru soda sitienu, un rezultātu 6:3 par labu FK Metta/LU futbolistiem
Pēc draudzības spēles skatītājiem tika piedāvāts saldais ēdiens – 11 metru soda sitienu sērija, kurā aktieri vārtu tīklā bumbu raidīja divas reizes, kamēr futbolisti trīs. Jāatzīmē, ka visas spēles garumā komandām bija skaļš līdzjutēju un arī karsējmeiteņu atbalsts, bet tiešraidē spēli komentēja leģendārais Anatolijs Kreipāns.

Anatolijs Kreipāns (sporta žurnālists, komentētājs):
“Šādi pasākumi ir abpusēji pozitīvi. Pirmkārt, jau pasaulē slaveni sportisti, ne tikai futbolisti, draudzējas ar aktieriem, dziedātājiem un otrādi. Ne tāpēc, ka viņi grib bez maksas tikt uz koncertu vai izrādi, bet tāpēc, ka sports arī ir sava veida māksla. Un arī īsta māksla prasa labu fizisko sagatavotību, un, manuprāt, šī saikne, tamlīdzīgi pasākumi varētu būt daudz vairāk – tas nāktu par labu gan sportam, padarītu to krāšņāku, piešķirtu tās odziņas, kas ikdienā profesionālajā sportā nedaudz pietrūkst, gan aktieriem tā ir laba izklaide, un ar neapbruņotu aci var redzēt, ka šīs dienas dalībnieki iepriekš ir nodarbojušies ar sportu un futbolu. Esmu tikai par šādiem pasākumiem!”

Vienlaicīgi ar spēles norisi, 11 Latvijas profesionālajos teātros, kā arī spelmanunakts.lv un Sabiedrisko mediju portālā Lsm.lv tika atklāts “Spēlmaņu nakts 2016/2017” skatītāju balsojums. Arī abas futbola komandas laukumā pirms spēles veica pirmo balsojumu par sev tīkamāko aizvadītās sezonas izrādi, aktrisi un aktieri.
Balsošana noslēgsies 20. novembrī plkst. 23:59, bet 21.novembrī tiks izlozētas 40 biļetes uz Latvijas teātru izrādēm. Savukārt tiem, kuri balsojuši www.spelmanunakts.lv un lsm.lv, būs iespēja laimēt ielūgumu 2 personām uz „Spēlmaņu nakts” balvu pasniegšanas ceremoniju Dailes teātrī, kur arī tiks paziņoti skatītāju balsojuma rezultāti un pasniegtas skatītāju simpātijas balvas. Spēlmaņu nakts norises, tai skaitā skatītāju balsojums norisinās ar Borisa un Ināras Teterevu fonda un Kultūras ministrijas atbalstu.

Draudzības spēli organizēja: Latvijas Virslīgas klubs FK Metta/Latvijas Universitāte un Latvijas Teātra darbinieku savienība.


“Spēlmaņu nakts” norisi finansē:

Latvijas Republikas Kultūras ministrija

Atbalsta:

Rīgas Dome LSM LMT GASO Valmiermuiža LPAA