Spēlmaņu Nakts 2023/2024

"Spēlmaņu Nakts" ir gadskārtēja teātra balvu pasniegšanas ceremonija, ko rīko Latvijas Teātru darbinieku savienība (LTDS). Apbalvošanas ceremonija tiek rīkota 23. novembri, teātra režisora Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, apbalvojot vairākās kategorijās labākos iepriekšējā teātra sezonā.

Skatītāju balsojums

Latvijas Teātra darbinieku savienība sadarbībā ar Latvijas teātru katalogu Izrades.lv un Latvijas profesionālajiem teātriem aicina izrāžu skatītājus piedalīties Gada balvas teātrī “Spēlmaņu nakts” skatītāju simpātiju balvu nominantu izvirzīšanā 2023./2024. gada sezonā.

Jau otro gadu “Spēlmaņu nakts” skatītāju simpātiju balvu nominantus un laureātus kategorijās “Gada izrāde”, “Gada aktrise” un “Gada aktieris” aicinām izvirzīt pašiem skatītājiem. Balsot iespējams Latvijas teātru katalogā Izrades.lv līdz 2024. gada 20. oktobrim. Balsojumā piedalās visi 2023./2024. gada sezonas Latvijas profesionālo teātru un teātra apvienību jauniestudējumi, kas tiks pirmizrādīti no 2023. gada 1. augusta līdz 2024. gada 10. jūnijam.

Izrades.lv skatītāji var novērtēt visus Latvijā veidotos teātra mākslas iestudējumus un to performantus skalā no 1 līdz 10. Lai to izdarītu, Izrades.lv jāautorizējas ar savu telefona numuru. Pie iestudējuma iespējams pievienot vērtējumu gan iestudējumam kopumā, gan detalizēti, novērtējot arī katra performanta sniegumu.

Desmit augstāk novērtētās sezonas izrādes un desmit augstāk novērtētie sezonas aktierdarbi (piecas aktrises un pieci aktieri) tiks virzīti “Spēlmaņu nakts” skatītāju simpātijas balvu finālbalsojumam Latvijas sabiedrisko mediju portālā LSM.lv, kas notiks no 2024. gada 1. līdz 19. novembrim.

Spēlmaņu nakts skatītāju balsojums